Det er en god idé at være fokuseret på omkostningerne, hvis du vil låne 130.000 kroner. Det er mange penge og selv små forskelle i renten og løbende gebyrer, kan gøre en stor forskel over hele låneperioden.

Prisas.dk giver dig et par låneeksempler, der klarlægger rentens betydning og som kan give dig et overordnet indtryk af hvad det kan koste dig at låne 130.000 kr.

Der er dog vigtigt at pointere, du selv skal søge og indhente tilbud, for at vide hvilken rente og omkostninger du kan opnå. Det kan du nemt gøre via låneoversigten på Prisas.

Låneeksempler – lån på 130.000

Der skal fastlægges en række præmisser for låneeksemplet, før det er muligt at regne på hvad det vil koste. Vi er gået ud fra følgende parametre, omend ting som stiftelsesomkostninger mv. vil være forskellig fra udbyder til udbyder:

  • Hovedstolen: 130.000 kr.
  • Debitorrente: 5 og 7 %
  • Løbetid: 108 måneder (9 år)
  • Stiftelsesomkostninger: 950 kr.

Regner du på disse tal, vil du komme frem til følgende interessante resultat:

5 procent: Kreditomkostninger på 32.128 kroner, tilbagebetaling på 162.128 kr. og en ÅOP på 5,18 % før skat.

7 procent: Kreditomkostninger på 45.335 kroner, tilbagebetaling på 175.335 kr. og en  ÅOP på 7,19 % før skat.

Det interessante består i at forskellen er på hele 13.207 kroner, alt efter hvilken rente du opnår. Det er mange penge du potentielt kan spare.

I dette eksempel kommer du til at spare omkring 1.460 kr. om året i omkostninger, blot ved at opnå en lavere rente. Disse forskelle kan både være mere og mindre udtalt, men der vil ofte være penge at spare, ved at indhente flere tilbud.

Specielt ved større pengebeløb og over lange løbetider, kan der være stor difference i omkostningerne, så gør dit hjemmearbejde ordentligt. Det kan betale sig i længden og du kan vel godt afsætte 30 minutter til processen, hvis det kan spare dig mange tusinde kroner?

Vær prisbevidst – særligt når du skal låne 130.000

Der er god grund til at være prisbevidst når du skal låne penge, uanset om det er til forbrug, bilen eller finansiering af boligkøbet. I alle tilfælde vil der normalt være tale om store pengebeløb, hvor omkostningerne kan være vidt forskellige.

I låneverdenen er det renten og åop der er udtryk for prisen. Det er her du bør fokusere på at opnå de laveste renter, så du mindsker dine renteomkostninger. I ovenstående låneeksempler kan du se en mærkbar difference på 13.207 kr. og det kunne meget vel være din besparelse, hvis du er prisbevidst.

Det er ikke urealistisk at det kan være forskellen i kreditomkostningerne, på de lånetilbud du indhenter online. Og så er det vel til at overkomme, at ansøge hos fx. 3 forskellige udbydere. Det tager lidt tid, men det er intet i forhold til den mulige besparelse. Samtidig giver det en tilfredsstillende fornemmelse at vide, man rent faktisk har gjort sit hjemmearbejde ordentligt.

Grundtanken bag flere lånetilbud på 130.000

Du kan læse mange steder på www.Prisas.dk at du bør søge flere steder og indhente flere tilbud. I dette afsnit vil vi forklare grundtanken bag dette og hvorfor det særligt gælder ved lån på 130.000 kr. Det er nemlig ikke kun ved forskellige renter, at der kan være markante forskellige i omkostningerne. Dit valg af pengebeløb er mindst lige så afgørende for de samlede omkostninger. Med andre ord, jo flere penge du søger om, desto flere penge vil der potentielt set være at spare. Det er blot én af grundene til at du bør indhente flere lånetilbud på 130.000 kroner.

Den anden grund er, at du aldrig kan vide hvem der accepterer din ansøgning eller hvad de kan tilbyde dig. Alle firmaer vil lave en individuel kreditvurdering af dig, inden de vender tilbage. En kreditvurdering du ikke kender udfaldet af på forhånd. Ved at søge 3 steder, frem for 1, vil du optimere dine chancer for at blive godkendt. Du vil endda optimere dine chancer for at finde det billigste forbrugslån på 130.000 online.

Når det så kun tager en 10-15 minutter ekstra, giver det kun ekstra god mening. Det er tid alle har, når der er tale om så store økonomiske beslutninger, der vil påvirke din økonomi mange år fremover. Specielt hvis du kan spare mange tusinde kroner, i form af lavere omkostninger.

Krav online vs. banken

Når vi nævner dine chancer for at blive godkendt, er det i det perspektiv, at alle firmaer har forskellige ansøgerkrav. Både på internettet og i banken. Kontrasten er helt klart størst mellem lånefirmaerne online og de forskellige pengeinstitutter. Vi vil næsten gå så langt som at påstå, at hvis banken accepterer din ansøgning, vil du også blive godkendt på nettet.

Kravene online vil typisk være at du skal være mindst 18, 20 eller 23 år og have fast arbejde. Nogle kræver du har fast arbejde, mens andre kræver du har en vis årsindtægt. Der er dog også udbydere uden bestemte indkomstkrav, for studerende og arbejdsløse. Disse to målgrupper har næppe gode muligheder for at blive godkendt i banken, men online er der muligheder.

Et helt fast krav alle steder er, at du ikke må registreret som dårlig betaler og så skal du være enten dansk statsborger eller have dansk bopæl. Nogle steder kræver de muligvis begge dele, men det er trods alt noget de fleste kan sige JA til.

Når bankens krav er mere strikse skyldes det flere ting. Dels tager de større ansvar for din privatøkonomi og den skal derfor ofte være “stærkere” før du bliver godkendt. Dels har de typisk en “strammere” politik, hvilket stiller større krav til din ansøgning. Du skal fx. kunne fremvise et månedligt budget, der giver et godt indblik i din dagligdag rent økonomisk. Det kan ligeledes være de hører dig om, hvad de 130.000 kr. skal bruges til. For hvis det er badeferier og dyre fladskærme, kan det godt være en anledning til de siger NEJ.

Ingen af disse dele er en del af ansøgningsprocessen online, hvor kravene er færre, men hvor du selv står tilbage med et større ansvar som forbruger. Det bør du være bevidst om, inden du vælger at låne 130.000, for det vil belaste din økonomi en del år fremover. Så formålet bør være fornuftigt.