Hvert år har sine egne vilkår og forhold for dig som forbruger. Renteniveauet og låneomkostningerne skifter kontinuerligt og afhænger i sidste ende af en lang række faktorer.

I denne guide tager vi pulsen på markedet og ser nærmere på dine lånemuligheder i 2018. Læs hvilke forhold du kan forvente i løbet af året. Overvejer du at tegne et lån online eller i banken, vil denne artikel være en god start.

Gode muligheder for lån med lav rente

Det nuværende lånemarked i 2018, giver dig gode muligheder for at finde en lav rente. Faktisk skal vi rigtig mange år tilbage, før renteniveauet generelt har været så langt nede.

Selvom forbrugslån ikke kan sammenlignes med boliglån, har boligrenterne faktisk været tæt på et nulpunkt. Det er de ikke længere, men illustrerer meget godt hvilke gunstige forhold der har været. Og som er der til stadighed.

Lånemarkedet online

Helt så billigt er det desværre ikke på lånemarkedet online, men ingen tvivl om det er bedre end længe. For det første er Bank Norwegian trådt ind på det danske marked, hvilket har skærpet konkurrencen. Noget der automatisk vil presse de samlede låneomkostninger ned.

Det suppleres af nye udbydere som Paymark Finans og Annafinans med flere, der har bidrage til øget konkurrence på markedet. Noget der kun er godt for dig som forbruger, da det vil sikre dig fortsat gode vilkår og flere lånemuligheder på hånden.

En af de fortsat billigste aktører på online markedet er Santander Consumer Bank, Ikano Bank og Bank Norwegian. Det er ikke længere så dyrt at låne penge online som det har været førhen. Specielt ikke hvis du søger hos de rette udbydere. Du kan læse mere om lån med lav rente her.

Lånemuligheder i 2018

– Lån fra 3.000 til 400.000 kr.

Mange danskere har været vant til at den øvre grænse for lån uden sikkerhed på nettet lå på 300.000 kr. Det er et niveau som Ekspres Bank og Ikano Bank har ligget på i længere tid.

De senere år er Vivus, Santander Consumer og Bank Norwegian kommet på markedet, hvilket har betydet en bredere vifte af muligheder. Først hævede Santander loftet til 350.000 kr., og siden har Bank Norwegian hævet det yderligere til 400.000 kroner. Så du kan nu søge selv store pengebeløb, hos flere udbydere online.

Alt i alt har du aldrig haft samme spænd i beløb, eller samme mulighed for at lave et billigt lån. Konkurrence og nye udbydere har nemlig medført, at dine forhold og muligheder er blevet mere attraktive.

Nu er det ikke ensbetydende med at du skal stifte lån uden grund eller fornuft. Du bør altid have et godt formål og hvis du har svært ved at fastlægge dit behov, kan du læse vores råd til at vælge lånebeløb.

Prisas vil som altid følge udviklingen og dække de mest betydningsfulde nyheder på markedet. Nu er du opdateret på lånemarkedet i 2018.

Opdateret 12. september 2018