Ja, det lyder helt absurd. Det er nu blevet til virkelighed at du rent faktisk kan få penge for at lave et boliglån. Det er de ekstrem lave boliglånsrenter, der gør det fordelagtigt for mange danskere.

Få penge for at låne dem. Hvem havde troet det for 5 eller 10 år siden. Det er de negative renter på de korte boliglån, der medfører niveauer på omkring -0,35 %.

Prisas ser på det historiske renteniveau. 

Gælder kun for boliglån

Det er vigtigt at understrege de gunstige renteforhold kun gælder for boliglån hos realkreditinstitutterne og det vil derfor aldrig blive scenariet på nettet.

Omvendt er der ingen tvivl om at de generelle renteforhold på boligmarkedet, kan være med til at skubbe de øvrige renter ned på et lavere niveau. Hvis ikke direkte, så indirekte.

Husk bidragssatsen og gebyrer

En anden væsentlig pointe er, at du ikke må glemme bidragssatsen. Den skal nemlig modregnes i den negative rente du har opnået på dit 1-årige boliglån. Der vil ligeledes komme en kursskæring fra realkreditinstituttet.

I visse tilfælde vil du stadig ende med at få penge for at låne, mens du i andre situationer ender tæt ved 0. Du bør derfor ikke blive for euforisk, når du hører at du faktisk kan få penge ud af situationen.

Langsigtet over 10-20 år, kan det vise sig som en langt bedre investering, at vælge et fastforrentet lån, hvis du låser renten fast i længere tid. Det er ligeledes hvad flere eksperter anbefaler. For der er ingen tvivl om at de aktuelle renteforhold kun er der på “lånt” tid.

Skal du i gang med en låneomlægning?

Det store spørgsmål for dig som husejer er, om du bør kaste dig ud i en låneomlægning. PRISAS er ikke i tvivl om, at du som minimum bør afsøge muligheden.

Få tjekket hvad der kan spares og hvilke muligheder der foreligger. Det vil være meget individuelt, så vi kan ikke give dig generelle råd. Men udnyt de attraktive boliglånsrenter til din egen fordel, så du får det størst mulige udbytte.

Start med at kontakte din bankrådgiver og aftal et møde med ham.