Man kan nemt ende i en situation, hvor man mangler penge som virksomhed. Det kan være for at opretholde driften, investere i nyt udstyr eller til at starte som selvstændig. Grundene kan være mange, men det er de færreste små firmaer, der har ejendomme og dyre maskiner at stille som sikkerhed.

Du kan søge erhvervslån uden sikkerhed flere steder, herunder online, hvor du kan søge op til 400.000 kr. Vi ser på dine muligheder for at optage erhvervslån til opstart eller driften.

Erhvervslån online

PRISAS specialiserer sig i online markedet, hvor udbyderne generelt ikke blander sig i formålet. Du kan derfor vælge at søge penge til alt fra virksomhedsdrift, opstart eller et lækkert nyt køkken. Her er de to muligheder vi kan anbefale, så du holder renterne på et fornuftigt niveau.

Bemærk du ansøger som privatperson og kan gøre det helt gratis og uforpligtende. Ellers kan vi henvise til Ferratum Business.

Ferratum virksomhedslån

Ferratum er en af de eneste online udbydere, der tilbyder et decideret virksomhedslån, hvor du kan søge op til 750.000 kr. De har gjort det mere enkelt for virksomheder, kontra hvis du går i banken, med muligheden for at låne til nye nyt udstyr, nye medarbejdere, udvide forretningen eller øge driftskapitalen. Du har kort sagt mange muligheder, alt efter hvad din virksomhed har brug for.

Besøg dem for at se mere og udfylde en uforpligtende ansøgning.

Erhvervslån i banken

Erhvervslån via banken og landets realkreditinstitutter er det mest normale og prisvenlige, omend det ikke er altid at banken gider låne dig penge, medmindre du stiller sikkerhed. Om du har mulighed for at optage erhvervslån uden sikkerhed hos dem, vil derfor variere fra virksomhed til virksomhed.

ErhvervslånAf samme grund er det positivt at du har flere valgmuligheder som firma. Du er ikke længere nødt til at nøjes med banken eller undvære, hvis de afviser din ansøgning. Foruden de normale udbydere online, er der også kommet nye smarte koncepter på markedet de senere år.

Nye koncepter til virksomheder

Der er kommet en ny form for erhvervslån på markedet, hvor du ikke søger penge hos bankerne eller lignende, men af Hr. og Fru. Danmark. Du låner kort sagt af private danskere, der tilsammen er med til at samle det pengebeløb du mangler på kontoen. Det drejer sig om Flex Funding og Lendino, som du muligvis har hørt om. Et godt alternativ for de virksomheder, der ikke kan blive godkendt af deres bank.

Du må ikke forvente at renterne og omkostningerne er lavere, men det er bestemt et oplagt alternativ, hvis der er behov for kapital til driften eller større investeringer.

Brug for erhvervslån til opstart?

Har du brug for et erhvervslån til opstart, er det afgørende at du griber det an på korrekt vis. De fleste danskere der starter som selvstændig, har begrænset erfaring og viden om at have sin egen virksomhed. Det betyder at man hurtigt kan overse væsentlige omkostninger, “glemme” at lave en forretningsplan eller undersøge alle lånemuligheder.

Alle forhold der kan give en hård opstart som selvstændig, for hvis du vælger at lave et erhvervslån, skal der være nok penge til driften og til at komme ordentligt i gang. Der er rigtig mange virksomheder der “dør” fordi der mangler penge, inden de har skabt et tilstrækkeligt kundegrundlag eller en forretning der kan bære sig selv.

En forretningsplan og overblik over de forventede omkostninger, samt præcise estimater heraf, vil bidrage til en god start for virksomheden. Det vil ligeledes gøre det nemmere at klarlægge, om man behøver 150.000 eller 350.000 kr. på firmakontoen.

Det næste step er så at finde frem til, hvor du bedst og billigst kan fremskaffe disse penge. Det er først opgave nummer to, for det er vigtigt at du ved præcis hvad du behøver. Hverken mere eller mindre.

Af muligheder for at optage erhvervslån kan overordnet set nævnes følgende:

  • Banken
  • Online udbyderne
  • Private danskere (via koncepter)
  • Kapitalfonde og investorer (indirekte)

Banken vil som udgangspunkt være billigst og vores anbefaling. Det vil så være din opgave at undersøge om banken vil tilbyde dig et erhvervslån uden sikkerhed, eller om de kræver du stiller en eller anden form for sikkerhed. Det kan meget vel være. Ønsker du et alternativ til dem, kan du altid søge uforpligtende hos ovenstående udbydere.