Man kan nemt ende i en situation, hvor man mangler penge som virksomhed. Det kan være for at opretholde driften, investere i nyt udstyr eller til at starte som selvstændig. Grundene kan være mange, men det er de færreste små firmaer, der har ejendomme og dyre maskiner at stille som sikkerhed.

Du kan søge erhvervslån flere steder, herunder i banken, gennem funding eller hos online banker. Få et godt indblik i dine forskellige lånemuligheder online hos PRISAS.

Erhvervslån online

PRISAS specialiserer sig i online markedet, hvor du ligeledes finder udbydere, der har målrettet deres finansiering til danske virksomheder. Her kan særligt nævnes:

Letfinans Erhverv – Erhvervslån på 75.000 – 5.000.000 kr.

CapitalBox – Erhvervslån på 15.000 – 1.500.000 kr.

Lendino – Erhvervslån op til 5.000.000 kr.

Det er tre af dine oplagte muligheder og ansøg gerne flere steder, så du er sikker på at få den laveste rente og den bedst mulige aftale.

Af alternativer kan nævnes online bankerne, hvor du har mulighed for at søge op til 500.000 kr. Her vil du dog typisk optage lånet som privatperson.

CapitalBox virksomhedslån

CapitalBox er en af de få online udbydere, der tilbyder et decideret virksomhedslån, hvor du kan søge op til 1.500.000 kr. De har gjort det mere enkelt for virksomheder, kontra hvis du går i banken, med muligheden for at låne til nye nyt udstyr, nye medarbejdere, udvide forretningen eller øge driftskapitalen. Du har kort sagt mange muligheder, alt efter hvad din virksomhed har brug for.

Besøg dem for at se mere og udfylde en uforpligtende ansøgning.

Erhvervslån i banken

Erhvervslån via banken og landets realkreditinstitutter er det mest normale og prisvenlige, omend det ikke er altid at banken gider låne dig penge, medmindre du stiller sikkerhed. Om du har mulighed for at optage erhvervslån uden sikkerhed hos dem, vil derfor variere fra virksomhed til virksomhed.

ErhvervslånAf samme grund er det positivt at du har flere valgmuligheder som firma. Du er ikke længere nødt til at nøjes med banken eller undvære, hvis de afviser din ansøgning. Foruden de normale udbydere online, er der også kommet nye smarte koncepter på markedet de senere år.

Nye koncepter til virksomheder

Der er kommet en ny form for erhvervslån på markedet, hvor du ikke søger penge hos bankerne eller lignende, men af Hr. og Fru. Danmark. Du låner kort sagt af private danskere, der tilsammen er med til at samle det pengebeløb du mangler på kontoen. Det drejer sig om Flex Funding og Lendino, som du muligvis har hørt om. Et godt alternativ for de virksomheder, der ikke kan blive godkendt af deres bank.

Du må ikke forvente at renterne og omkostningerne er lavere, men det er bestemt et oplagt alternativ, hvis der er behov for kapital til driften eller større investeringer.

Brug for erhvervslån til opstart?

Har du brug for et erhvervslån til opstart, er det afgørende at du griber det an på korrekt vis. De fleste danskere der starter som selvstændig, har begrænset erfaring og viden om at have sin egen virksomhed. Det betyder at man hurtigt kan overse væsentlige omkostninger, “glemme” at lave en forretningsplan eller undersøge alle lånemuligheder.

Alle forhold der kan give en hård opstart som selvstændig, for hvis du vælger at lave et erhvervslån, skal der være nok penge til driften og til at komme ordentligt i gang. Der er rigtig mange virksomheder der “dør” fordi der mangler penge, inden de har skabt et tilstrækkeligt kundegrundlag eller en forretning der kan bære sig selv.

En forretningsplan og overblik over de forventede omkostninger, samt præcise estimater heraf, vil bidrage til en god start for virksomheden. Det vil ligeledes gøre det nemmere at klarlægge, om man behøver 150.000 eller 350.000 kr. på firmakontoen.

Det næste step er så at finde frem til, hvor du bedst og billigst kan fremskaffe disse penge. Det er først opgave nummer to, for det er vigtigt at du ved præcis hvad du behøver. Hverken mere eller mindre.

Af muligheder for at optage erhvervslån kan overordnet set nævnes følgende:

 • Banken
 • Online udbyderne
 • Private danskere (via koncepter)
 • Kapitalfonde og investorer (indirekte)

Banken vil som udgangspunkt være billigst og vores anbefaling. Det vil så være din opgave at undersøge om banken vil tilbyde dig et erhvervslån uden sikkerhed, eller om de kræver du stiller en eller anden form for sikkerhed. Det kan meget vel være. Ønsker du et alternativ til dem, kan du altid søge uforpligtende hos ovenstående udbydere.

Få overblik over hvor du kan optage virksomhedslån

Mange virksomheder kan på et tidspunkt få behov for at optage et lån til udvikling af produkter, markedsføring, investering i maskineri eller noget helt andet. Her giver vi dig et overblik over, hvordan du kan optage et virksomhedslån online.

Gode råd før du optager erhvervslån

Selvom det er ganske normalt at optage et erhvervslån, så bør du tænke dig om, inden du gør det. Der er nemlig en række udgifter forbundet med det, og du bør have helt styr på processen, inden du underskriver. Her giver vi dig en række gode råd, så du kan blive bedst mulig forberedt og få mest ud af dit erhvervslån:

 • Hav en klar plan for pengene

Et erhvervslån skal ses som en investering i din virksomhed. Det er altså noget, der skal være med til at forbedre driften og skabe større omsætning. Du bør derfor have et klart formål med lånet, så du har en helt tydelig strategi for, hvad de skal bruges til og et mål for, hvad de skal skabe. På den måde får du mest mulig ud af det.

 • Vælg lånebeløb med omhu

En god tommelfingerregel er, at du ikke bør låne mere end 5% af den månedlige omsætning i virksomheden. Du bør lægge et budget og en klar plan for investeringen, inden du vælger beløbet, så du får valgt et realistiske beløb, der svarer til virksomhedens økonomi.

 • Undersøg lånevilkårene grundigt

Læs altid kontraktens vilkår grundigt igennem, inden du underskriver. Her skal du særligt fokusere på priserne i form af rente og gebyrer samt eventuelle bindingsperioder eller lignende.

 • Fokuser på ÅOP, når du sammenligner og vurderer

Du bør altid sammenligne flere muligheder, når du skal finde det rette erhvervslån for dig. Her kan du med fordel se på ÅOP, som inkluderer både rente og gebyrer, så du ikke overser dyre ekstraomkostninger. ÅOP er en nem og hurtig måde at sammenligne tilbud med samme beløb og løbetid på, og den laveste sats vil give dig det billigste virksomhedslån.

Hvad kræver det at søge lån til erhverv?

Som udgangspunkt vil det være vanskeligere for en virksomhed at låne penge, end en privat, da udbyderne er mere konservative og har en større sikkerhedsmargin. Særligt som nyopstartet virksomhed er det svært, da udbyderne her har en større risiko grundet den ofte ustabile og usikre økonomi. For at blive godkendt til et erhvervslån skal du altid:

 • Have en virksomhed med dansk CVR-nummer
 • Vurderes kreditværdig af långiver

Sidstnævnte er en vurdering af virksomhedens økonomiske situation og baseres på omsætning, overskud, drift mv. Det er en individuel bedømmelse, og kravene til denne vil afhænge af bl.a. beløbets størrelse.

Derudover kræver mange udbydere, at virksomheden har eksisteret i en vis periode og har en omsætning af en vis størrelse. For enkeltmandsvirksomheder er det hyppigt, at ejeren personligt skal hæfte for lånet.

Er det en god idé at søge virksomhedslån?

Et firmalån kan være en god idé for dig, der oplever en midlertidig nedgang i omsætningen og derfor vil spæde til. Her skal du dog være sikker på, at nedgangen netop er midlertidig. Det kan også være en god måde at kickstarte en ny udvikling og nye projekter for, da du får noget ekstra kapital her og nu. Et virksomhedslån er kun en god idé, såfremt det er en investering i forretningens fremtid.

Det skal være realistisk, gennemtænkt og planlagt. Du skal være godt forberedt og have en klar plan for lånet, så du får udnyttet pengene bedst muligt og ikke kommer i problemer med tilbagebetalingen. I så fald kan finansieringen være en god mulighed.

Øvrige finansieringsmuligheder for din virksomhed

Der findes naturligvis også andre muligheder at få penge til udvikling og drift på. Herunder kan du se to hyppige finansieringsmuligheder, som du også kan overveje, hvis du ikke ønsker eller har mulighed for at optage et virksomhedslån:

 • Investor: Du kan få en investor med på vognen. Det er i korte træk en person, der skyder penge ind i din virksomhed mod at få en andel af i virksomheden. Det gør de naturligvis, fordi de tror på projektet og har en forventning om senere at kunne opnå et afkast grundet vækst og øget profit. Her afgiver du altså en vis andel af virksomheden til en anden person eller virksomhed mod at få deres kapital.
 • Funding: Funding betyder egentlig blot kapitalfremskaffelse og er altså den måde, en virksomhed finansierer sig på. Begrebet dækker over en lang række forskellige finansieringsmuligheder. Det kan bestå i investering fra venner og familie mod rabatter, gratis produkter eller lignende, eller det kan være legater til nystartede virksomheder. Det dækker også over såkaldt crowdfunding, hvor mange mennesker investerer et mindre beløb i virksomheden. Der er altså et hav af forskellige funding-muligheder, som fungerer på varierende måder.