Landets små virksomheder (SMV’er) er meget afhængige af at have muligheder for at låne penge til lave renter. Enten for at kunne vækste, eller for at klare de likviditetsmæssige udfordringer.

Nu er der desværre dårlige nyt til de tusindvis af små virksomheder, der har forhåbninger om at kunne tegne billige lån.

Markedet er dødt

Mange af de små danske virksomheder har et ønske om at kunne udstede obligationer, når de skal skaffe finansiering. Som alternativ til de almindelige banklån man kan vælge at lave.

Situationen er desværre sådan, at markedet er mere eller mindre dødt. Det ligger stille og det er negativt nyt for de nuværende planer.

Det er Jyllands Posten der bringer historien om at store selskaber som PFA, Pensam og LD indikerer langvarige udsigter for en aftale. Henrik Larsen fra Sampension tvivler således på at markedet kommer i gang uden subsidier.

 

Nemmere at lave erhvervslån

Det er heldigvis ikke mange måneder siden at tal og eksperter talte positivt om muligheden for at lave erhvervslån som virksomhed. De skulle være blevet markant bedre, end i de slemme år efter finanskrisen.

Bankerne er løsnet mere om og er igen begyndt at være åbne for virksomhedernes ønsker. Så selvom udsigterne til finansiering via obligationer ser svære ud, er det trods alt en glædelig for landets SMV’er, som vi alle er så afhængige af.

Du kan læse flere artikler og nyheder her.