Du kan se forskellige jobstillinger længere nede, hvor vi fokuserer på den enkelte stilling. 

Går du på en videregående uddannelse, er du i arbejde eller er du nyuddannet, så er det yderst vigtigt at være medlem af en a-kasse. Uden en arbejdsløshedskasse kan du ikke få udbetalt dagpenge, hvis du en dag står uden job, og det kan få fatale konsekvenser for din økonomi og dagligdag.

I værste tilfælde betyder det, at du ikke kan betale din faste udgifter til huslån eller husleje, så du bliver nødt til at flytte. Ved at sikre dig økonomisk støtte i tilfælde af bl.a. fyring, kan du heldigvis undgå dette.

Din jobstilling kan have stor betydning

Du bør vælge en a-kasse ud fra det, du arbejder med. Jo mere viden arbejdsløshedskassen har indenfor dit arbejdsområde, jo bedre kan du blive rådgivet, og jo mere får du ud af dit medlemskab. Hvis du er medlem af en fagforening, kan du spørge denne hvem de anbefaler. De fleste fagforeninger arbejder nemlig tæt sammen med en arbejdsløshedskasse, som er indenfor samme arbejdsområde.

Jobstillinger

Gå efter a-kasser der matcher dine behov

Det kan være lidt af en jungle at manøvrere rundt i de mange a-kasser, der findes, og hvordan ved man egentlig, hvilken der passer bedst på ens arbejdssituation? Først og fremmest er det vigtigt, at gøre sig det klart hvorfor man overhovedet skal melde sig ind i en a-kasse.

For folk som allerede er i arbejde, kan det ofte synes som en stor og ubetydelig udgift hver måned at betale for et medlemsskab til en arbejdsløshedskasse. Den hjælper dig, når du pludselig står uden arbejde. Derfor kan en a-kasse sidestilles med andre forsikringer, da du bliver økonomisk sikret ved at være medlem af en arbejdsløshedskasse.

Der findes mange forskellige a-kasser, og udover at der er en mindre forskel i prisen for medlemskab, så er der også forskel på, hvilket felt, udbyderen har specialiseret sig indenfor. Når du skal vælge en a-kasse, bør du derfor først og fremmest finde en, der kender til dit område, således at du opnår den bedste rådgivning. Og derefter kan du også kigge på pris, hvis du f.eks. ønsker at betale så lidt som muligt.

Du kan dog ikke udelukkende gå ud fra prisen, da der kan være mange økonomiske fordele, bl.a. en billig forsikring, ved mange medlemskaber. På den måde kan en lidt dyrere a-kasse i visse tilfælde faktisk gøre dine månedlige udgifter mindre.